OORSPRONG VAN DE NAAM

Onze bedrijfsnaam “Fassisi” is een verzonnen woord afgeleid van “Francune van Assisi”, de stichter van de Christelijke Franciscaanse Orde, die nog steeds wordt beschouwd als de patroonheilige van dieren en het milieu.


Francis, wiens echte naam Giovanni Bernardo was, werd in 1182 in Assisi geboren als zoon van een rijke koopmansfamilie. Hij werd gevangen genomen in de strijd en werd ernstig ziek terwijl hij in gevangenschap zat. Tegen de tijd dat hij in 1203 terugkeerde naar zijn familie, was hij een andere man en begon hij aan een missie om goed te doen.
Franciscus van Assisi leefde in bossen en kloosters en genoot enorm van de natuur. Hij hield van bloemen, planten en vooral dieren.

 

Als rondreizende prediker reisde Franciscus van Assisi naar Dalmatië, Frankrijk en Spanje. Vanuit de talrijke kloosters die er tijdens zijn leven werden gesticht, riep hij herhaaldelijk op tot respectvolle omgang tussen mens, dier en natuur.

 

Kort voor zijn dood (1226), arm en bijna blind, schreef hij nog een laatste lofrede, waarin hij de hele mensheid opriep om lief te hebben en te zorgen voor Gods schepping en al haar bewoners, inclusief planten en dieren.

 

De ideeën van Franciscus van Assisi vormen de kern van onze bedrijfsfilosofie. Als specialisten op het gebied van veterinaire diagnostiek en omgevingsanalyse willen wij in het belang van duurzaamheid bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor dier, natuur en mens.