HONDEN

FASSI LYMEBO

De snelle test om te detecteren: borrelia spp. antistoffen in bloed, serum en plasma van honden

  • Eenvoudig gebruik ter plaatse, met resultaten binnen een paar minuten
  • Duurt erg lang
  • Alle benodigde items zitten in de testkit
  • Opslag bij 2-30 graden    
  • Borrelia spp. AK: gevoeligheid 95.83%, specificiteit 94.12%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

De Fassisi LymeBo is een immunochromatografische sneltest die antistoffen tegen het Borrelia burgdorferi-antigeen in het bloed van honden detecteert. 

Lyme-borreliose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door Borrelia burgdorferi. Het is de meest voorkomende infectie die door Borrelia wordt overgedragen. Gemiddeld draagt elke derde teek borreliosebacteriën. Een infectie van het dier met de bacterie Borrelia burgdorferi na een tekenbeet is daarom relatief waarschijnlijk en moet in ieder geval worden overwogen.

 

Ongeveer 5-20 % van alle honden in Duitsland hebben Borrelia-antilichamen in hun bloed en zijn of zijn geïnfecteerd geweest. Symptomen zoals verlies van eetlust en matheid treden meestal pas vier tot zes weken na de tekenbeet op. 

De Fassisi LymBo helpt u bij het opsporen van een infectie met Borellia spp. antistoffen betrouwbaar en snel. De test detecteert alleen veldantistoffen en geen vaccinantilichamen. Een vals-positieve uitslag door een eerder geïnjecteerde vaccinatie kan daarom met grote waarschijnlijkheid worden uitgesloten.