KATTEN

FASSI FELV

De snelle test om te detecteren: FeLV-antigenen in het bloed van katten. Economische screeningstest voor serum, plasma en volbloed van katten

  • Kan direct worden gebruikt zonder apparatuur
  • Eenvoudig gebruik ter plaatse
  • Alle benodigde items zitten in de testkit
  • Opslag bij 15-30 graden
  • FeLV: gevoeligheid 94.59%, specificiteit 99.99%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

De Fassisi FeLV-test is een snelle immunochromatografische test die een lichaamseigen eiwit van het feliene leukemievirus (p27) detecteert in volbloed, serum en plasma. Deze test detecteert geen antistoffen, maar detecteert direct een deel van het virus.

De test is echter niet alleen nuttig om een bestaande ziekte te identificeren. Het kan ook vóór vaccinaties worden gebruikt om een ziekte uit te sluiten en de juiste beslissing te nemen over een vaccinatie.

De positief voorspellende beoordeling van de Fassisi FELV-test is erg hoog. Vals-positieve resultaten zijn zeer onwaarschijnlijk, er kan met een hoge mate van zekerheid worden aangenomen dat een positieve uitslag te wijten is aan een infectie met het feliene leukemievirus.

Ook verkrijgbaar bij ons: de Fassisi FeLFIV voor dubbele testen op FeLV-antigeen en FIV-antilichaam in slechts één testcassette.

Merk op dat de test een "competitieve" testopstelling heeft. Dit betekent dat bij een positieve testuitslag, bijv. bij een hoog TT4-gehalte (> 80 ng/ml) en een overeenkomstig sterke hyperthyreoïdie, in het beoordelingsveld geen teststreepjes zichtbaar zijn. Bij een negatief testresultaat, dwz een TT4-waarde < 40 ng/ml, zijn beide testlijnen zichtbaar.

De detectielimieten van de Fassisi T4-test zijn gebaseerd op de aanbevelingen voor het medicijn Vidalta® van MSD (Vidalta® 10 mg voor gediagnosticeerde milde hyperthyreoïdie en Vidalta® 15 mg voor gediagnosticeerde ernstige hyperthyreoïdie).

De Fassisi T4-test is getest op basis van de laboratoriumstandaard door de Universiteit voor Diergeneeskunde Hannover en is bevestigd als een test.