KATTEN & HONDEN

FASSI CRYGIDIA

KATTEN & HONDEN

De sneltest voor het detecteren van giardia  en cryptosporidium in uitwerpselen van katten en honden

  • Resultaten binnen enkele minuten beschikbaar
  • Economische en parallelle detectie van twee pathogenen: giardia duodenalis (giardia lamblia, Giardia intestnalis) en cryptosporidium parvum
  • Eenvoudig gebruik ter plaatse
  • Opslag bij 15-30 graden
  • Crypto: gevoeligheid 95.00%, specificiteit 97.50%
    GiarDia: gevoeligheid 91.89%, specificiteit 97.87%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

De Fassisi CryGiDia is een immunochromatografische sneltest die antigenen van de pathogenen Giardia duodenalis en Cryptosporidium parvum detecteert in ontlasting van honden en katten.

Giardia wordt gedetecteerd door de oppervlakte-antigenen van Giardia-cysten en trofozoïeten. De ziekteverwekker behoort tot de soort dunnedarmparasieten en is een van de meest voorkomende darmparasieten ter wereld (ongeveer 10% van alle honden en katten is drager van Giardia). De ziekteverwekker valt het maagdarmkanaal van het zieke dier aan en kan ongemerkt leiden tot een ziekteverloop van een week tot meerdere maanden. Giardiose is vaak latent en moeilijk te identificeren. Ook mensen kunnen besmet raken met Giardia.

Cryptosporidium parvum is een ovale dunne darmparasiet die diarree veroorzaakt. De ziekteverwekker veroorzaakt cryptosporidiose, die ook mensen kan treffen. Geïnfecteerde dieren, zoals het geval is met Giardia, scheiden continu de overeenkomstige ziekteverwekker uit via de ontlasting, waardoor de ziekteverwekker zich verspreidt en andere dieren infecteert.

Zowel Giardia als Cryptosporidia leiden vaak tot slijmerige, papperige diarree en braken, en de symptomen van beide ziekten zijn vaak vergelijkbaar.

De Fassisi CryGiDia Test is vooral handig voor het opsporen van gemengde infecties of als het onduidelijk is aan welke diarreeziekte het dier lijdt.