KATTEN

FASSI TRIPLE

De sneltest om drie verschillende diarreepathogenen op te sporen in de ontlasting van katten en honden. Parallelle screening en differentiatie van corona virus, parvo virus en giardia duodenalis (giardia lamblia, giardia intestinalis)

  • Kan direct op elke plaats worden gebruikt, met resultaten binnen een paar minuten
  • Alle benodigde items zitten in de testkit
  • Opslag bij 2-30 graden
  • CPV/FPV: gevoeligheid 93.33%, specificiteit 99.99%
    CCV/FCoV: gevoeligheid 99.99%, specificiteit 97.50%
    Giardia: gevoeligheid 96.00%, specificiteit 97.22%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

De Fassisi Triple is een immunologische snelle test die antigenen van de hond en kat detecteert parvovirus (CPV en FPV), de hond en de kat coronavirus (CCV en FCoV) en Giardia duodenalis in fecale monsters van honden en katten.

Het hondenparvovirus komt overeen met het kattenparvovirus in 99% van de DNA-structuur (genoom). Dezelfde overeenkomst geldt voor de twee coronavirussoorten (CCV, FCoV). Om deze reden kunnen deze ziekteverwekkers met één test voor beide diersoorten (hond en kat) worden opgespoord.

Merk op dat de test een "competitieve" testopstelling heeft. Dit betekent dat bij een positieve testuitslag, bijv. bij een hoog TT4-gehalte (> 80 ng/ml) en een overeenkomstig sterke hyperthyreoïdie, in het beoordelingsveld geen teststreepjes zichtbaar zijn. Bij een negatief testresultaat, dwz een TT4-waarde < 40 ng/ml, zijn beide testlijnen zichtbaar.

De detectielimieten van de Fassisi T4-test zijn gebaseerd op de aanbevelingen voor het medicijn Vidalta® van MSD (Vidalta® 10 mg voor gediagnosticeerde milde hyperthyreoïdie en Vidalta® 15 mg voor gediagnosticeerde ernstige hyperthyreoïdie).

De Fassisi T4-test is getest op basis van de laboratoriumstandaard door de Universiteit voor Diergeneeskunde Hannover en is bevestigd als een test.

 

De testen in de Fassisi Triple zijn ook als losse testen verkrijgbaar: Fassisi ParvoFassisi Corona en Fassisi GiarDia.