KATTEN & HONDEN

FASISI PARCO

De snelst te detecteren parvovirus en coronavirus in uitwerpselen van katten en honden

  • Kan altijd en overal worden gebruikt
  • Directe antigeendetectie, resultaten binnen enkele minuten beschikbaar
  • Parallelle screening van coronavirus (CCV/FCoV) en parvovirus (CPV/FPV)
  • Alle benodigde items zitten in de testkit
  • Opslag bij 2-30 graden
  • CPV/FPV: gevoeligheid 93.33%, specificiteit 99.99%
    CCV/FCoV: gevoeligheid 99.99%, specificiteit 97.50%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

Fassisi ParCo is een immunologische snelle test die antigenen detecteert van het honden- en kattenparvovirus (CPV en FPV) en het honden- en kattencoronavirus (CCV en FCoV).

De CPV komt overeen met de FPV in 99% van zijn DNA-structuur. Dezelfde afspraak geldt ook voor de twee coronavirussoorten CCV en FCoV. Om deze reden kunnen deze twee ziekteverwekkers met één detectie voor beide diersoorten worden opgespoord.

De Fassisi ParCo sneltest kan direct ter plaatse worden gebruikt en laat zeer snel zien of de patiënt lijdt aan een parvovirus- of coronavirusinfectie. Dit is vooral belangrijk bij een infectie met het parvovirus, omdat zieke dieren een verhoogd sterftecijfer laten zien. Als het dier echter snel wordt behandeld, kan de overlevingskans worden verhoogd tot 90%.

Daarnaast is het niet altijd mogelijk om op basis van de symptomen alleen onderscheid te maken tussen een parvovirus en een coronavirusinfectie, omdat de symptomen vaak erg op elkaar lijken. Ook hier helpt de Fassisi ParCo bij de diagnose.