VOOR KATTEN

FASSISI FIV

De snelle test om te detecteren: fiv-antilichamen in bloed van katten

  • Kan direct op elke plaats worden gebruikt, met resultaten binnen een paar minuten
  • Economische screeningstest voor serum, plasma en volbloed
  • Eenvoudig gebruik ter plaatse
  • Alle benodigde items zitten in de testkit
  • Opslag bij 15-30 graden
  • FIV: gevoeligheid 91.67%, specificiteit 97.83%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

De Fassisi FIV-test is een immunochromatografische snelle test die antilichamen tegen met FIV (Feline's immunodeficiëntievirus) geassocieerde eiwitten in volbloed, serum en plasma van katten detecteert. Een FIV-infectie, algemeen bekend als kattenaids, is een gastheerspecifieke virale infectie die het immuunsysteem aantast. De FIV-infectie is vergelijkbaar met de HIV-infectie die mensen infecteert, maar het kattenvirus is niet besmettelijk voor mensen. Meestal worden ongecastreerde katers geïnfecteerd door beten, die ze krijgen tijdens gevechten met andere mannetjes. Geïnfecteerde katten moeten binnen worden gehouden om ze te beschermen tegen secundaire infecties en andere pathogene factoren zoals stress.

 

De Fassisi FIV sneltest maakt het mogelijk om snel en goedkoop katten te testen met symptomen die toe te schrijven zijn aan FIV (bv. ziektegevoeligheid, gingivitis, bloedarmoede, een onverzorgd uiterlijk…). De sneltest is ook zeer geschikt voor routineonderzoeken van vrijlopende katten.

De positief voorspellende beoordeling van de Fassisi FIV-test is erg hoog. Dit betekent dat vals-positieve resultaten zeer onwaarschijnlijk zijn en dat met een hoge mate van zekerheid kan worden aangenomen dat een positieve uitslag een infectie met het kattenleukemievirus is. Bij een positief resultaat wordt een controle van het testresultaat door middel van een FIV Western blot aanbevolen. Bij jonge katten jonger dan 6 maanden is het mogelijk dat een positief resultaat aanwezig is, hoewel het dier niet besmet is. Het kunnen maternale antilichamen zijn. In dit geval moet het op een later tijdstip opnieuw worden getest.

Ook verkrijgbaar – de Fassisi FeLFIV – de dubbele test op FeLV-antigenen en FIV-antilichamen in slechts één testcassette.