KATTEN

FASSI FELFIV

De snelle test voor detectie van FIV-antilichamen en FeLV-antigenen in serum, plasma of volbloed van katten.

  • Eenvoudig gebruik ter plaatse; Resultaten binnen enkele minuten beschikbaar
  • Parallelle, kosteneffectieve detectie van FeLV (Feline Leukemievirus) en FIV (Feline Immunodeficiency Virus)
  • Eenvoudige bediening en hygiënische testprestaties
  • Alle componenten zijn inbegrepen in de testkit
  • Opslag bij kamertemperatuur 
  • FeLV: Gevoeligheid 94.59%, Specificiteit 99.99%
    FIV: Gevoeligheid 91.67%, Specificiteit 97.83%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

Onze Fassisi FeLFIV-test is een immunochromatografische snelle test die zowel een lichaamseigen eiwit van het kattenleukemievirus (p27) als antilichamen tegen de FIV-geassocieerde eiwitten p24 en gp41 in volbloed, serum en plasma detecteert.

De test is zeer specifiek zodat vals-positieve uitslagen vrijwel uitgesloten kunnen worden en met een hoge mate van zekerheid kan worden verwacht dat een positieve uitslag een infectie is.

De Fassisi FeLFIV geeft niet alleen informatie over bestaande infecties en ziekten van het dier. Als betrouwbaar controle-instrument kan het ook vóór vaccinaties worden gebruikt om een infectie uit te sluiten.

 

De Fassisi FeLFIV-tests zijn ook beschikbaar als enkelvoudig Fassisi FIV en  Fassisi FeLV testen.

Merk op dat de test een "competitieve" testopstelling heeft. Dit betekent dat bij een positieve testuitslag, bijv. bij een hoog TT4-gehalte (> 80 ng/ml) en een overeenkomstig sterke hyperthyreoïdie, in het beoordelingsveld geen teststreepjes zichtbaar zijn. Bij een negatief testresultaat, dwz een TT4-waarde < 40 ng/ml, zijn beide testlijnen zichtbaar.

De detectielimieten van de Fassisi T4-test zijn gebaseerd op de aanbevelingen voor het medicijn Vidalta® van MSD (Vidalta® 10 mg voor gediagnosticeerde milde hyperthyreoïdie en Vidalta® 15 mg voor gediagnosticeerde ernstige hyperthyreoïdie).

De Fassisi T4-test is getest op basis van de laboratoriumstandaard door de Universiteit voor Diergeneeskunde Hannover en is bevestigd als een test.