VOOR HONDEN

FASISI CANTI CONTROLE

Bepaling van antistoffen tegen parvovirus en hondenziekte bij honden (vaccinatietitertest)

  • Economische screening-test
  • Resultaten binnen enkele minuten beschikbaar
  • Voor serum, plasma
  • Opslag bij kamertemperatuur
  • CPV Ab: gevoeligheid 98.11%, specificiteit 99.99%
    CDV Ab: gevoeligheid 90.32%, specificiteit 99.99%

 

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

Over het algemeen is het belangrijk om zo min mogelijk vaccins toe te dienen en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat honden worden beschermd tegen levensbedreigende virale en bacteriële ziekten. Volgens de verklaring van toonaangevende beroepsverenigingen en vaccinatiecommissies "Vaccineer meer dieren, het individuele dier zo vaak als nodig!", kunnen antilichaamtesten worden gebruikt om de duur van de immuniteit na vaccinatie met kernvaccins aan te tonen. Met de Fassisi CanTi Check kan een individueel vaccinatiemanagement worden opgezet om het individuele dier slechts zo vaak als nodig te vaccineren. Met slechts één bloedmonster van de hond kan binnen enkele minuten worden gecontroleerd op bestaande circulerende antilichamen tegen het hondenparvovirus (CPV) en hondenziektevirus (CDV). De immuunstatus van de hond met betrekking tot deze twee pathogenen kan in de praktijk direct worden bepaald. Detectie van bestaande circulerende antilichamen duidt op de aanwezigheid van immuniteit en vereist geen hervaccinatie.

Honden – CanTi Check

Met de hulp van Fassisi's CanTi Check, een door Fassisi ontwikkeld sneltestsysteem, worden antistoffen tegen de veel voorkomende hondenziektes Parvovirose en Distemper gedetecteerd. De sneltest, of beter gezegd de vaccinatietitertest, meet de vaccinatiestatus van de hond. Als monster wordt serum, plasma of bloed van het betreffende dier gebruikt. Als het resultaat van deze controle positief is, is er een actieve immuniteit tegen het hondenparvovirus en de hondenziekte. De hond hoeft dus niet opnieuw ingeënt te worden. Toonaangevende vaccinatiecommissies raden aan om beter meer honden te vaccineren dan één enkel dier opnieuw te vaccineren om het immuunsysteem van de hond niet onnodig te belasten. Fassisi-sneltests werken zowel in de dierenartspraktijk als ter plaatse bij de patiënt thuis. Er is een kans op een vals-negatief resultaat zoals bij alle testsystemen, als er geen antistoffen in het genomen monster circuleren. Een controletest wordt sterk aanbevolen. Fassisi Hond CanTi Check systemen moeten bij kamertemperatuur tot 30 °C worden bewaard om de volledige functionaliteit van de test te behouden.

Meer informatie over Fassisi CanTi Check

Parvovirose en hondenziekte behoren tot de meest voorkomende ziekten bij honden. Een vaccinatie tegen beide wordt sterk aanbevolen. Om het immuunsysteem van een hond niet te belasten met een onnodige vaccinatie, detecteert CanTi Check de actuele immuunstatus, oftewel het bestaan van antistoffen, tegen de ziekten. parvovirose: Parvovirussen zijn de pathogene agentia van parvovirose en zijn zeer pathogeen en infectieus. Slechts 1 gram van de uitwerpselen van een hond kan ongeveer 1 miljoen honden besmetten. Bovendien overleven alle drie de varianten van het virus tot enkele maanden in de omgeving. Daarom is een gapless vaccinatie absoluut noodzakelijk, het beste, zodra de zoogperiode van de puppy voorbij is. Parvovirose is een van de meest voorkomende infectieuze doodsoorzaken bij honden, omdat de behandeling moeilijk en vaak niet succesvol is. Zelfs na jaren kan een schijnbaar overwonnen parvovirose dodelijk zijn, aangezien schade aan organen en de hartspier bij deze ziekte ondergeschikt is. Hondenziekte: deze ziekte wordt veroorzaakt door morbillivirussen van de familie van paramyxoviridae. De infectie is niet zo besmettelijk als parvovirose, omdat deze alleen wordt overgedragen door direct contact met reeds geïnfecteerde honden. Het virus kan in de omgeving enkele dagen overleven. Symptomen zijn onder meer problemen met ademhalen en het spijsverteringsstelsel. Verdere symptomen variëren van diarree, braken, etterende neusafscheiding en moeite met ademhalen tot epilepsie en verlamming. Een vroege en gapless vaccinatie tegen hondenziekte is de beste profylaxe.