KATTEN

FASISI CANDIRO

KATTEN & HONDEN

De snelle test om te detecteren: dirofilaria immitis bij honden

  • Eenvoudig gebruik ter plaatse, met resultaten binnen een paar minuten
  • Directe detectie van dirofilaria immitis-antigenen in volbloed, serum en plasma van honden
  • Detectie is al mogelijk na 6-8 maanden na de infectie
  • Alle benodigde items zitten in de testkit
  • Opslag bij 2-30 graden
  • CHW: Gevoeligheid 94.12%, Spezifität 99.99%

TEST INSTRUCTIE:

Verdere informatie

De Fassisi CanDiro is een immunologische sneltest die antigenen van de ziekteverwekker Dirofilaria immitis (hondshartworm) in bloed van honden detecteert.

De parasiet komt vooral voor in Amerika en de Middellandse Zee, maar breidt zich uit over heel Europa. De ziekteverwekker wordt overgedragen door verschillende muggensoorten. De parasiet rijpt in de insectengastheer in verschillende stadia en wordt vervolgens door inademing doorgegeven aan het zoogdier. Na verdere stadia van ontwikkeling nestelt de hartworm zich in bloedvaten en uiteindelijk in secties dicht bij het hart. Een volgroeide hartworm kan wel 30 cm lang worden.

In geval van een vermoedelijke infectie met Dirofilaria immitis, moet het dier zo snel mogelijk worden getest om de parasiet zo vroeg mogelijk te bestrijden.

* Antilichamen worden eerst na 6-7 maanden aangemaakt, zodat de sneltest pas daarna succesvol kan worden toegepast.

Cryptosporidium parvum is een ovale dunne darmparasiet die diarree veroorzaakt. De ziekteverwekker veroorzaakt cryptosporidiose, die ook mensen kan treffen. Geïnfecteerde dieren, zoals het geval is met Giardia, scheiden continu de overeenkomstige ziekteverwekker uit via de ontlasting, waardoor de ziekteverwekker zich verspreidt en andere dieren infecteert.

Zowel Giardia als Cryptosporidia leiden vaak tot slijmerige, papperige diarree en braken, en de symptomen van beide ziekten zijn vaak vergelijkbaar.

De Fassisi CryGiDia Test is vooral handig voor het opsporen van gemengde infecties of als het onduidelijk is aan welke diarreeziekte het dier lijdt.