Honden en katten

ZIEKTEN & SYMPTOMEN

Hier vindt u regelmatig bijgewerkte verdere uitleg van de pathogenen en parameters die door Fassisi-producten worden gedetecteerd met betrekking tot honden en katten.

ONDERHOUD

WAT ZIJN PARVOVIRUS EN CORONAVIRUS?

Product: Fassisi ParCo

Parvovirussen zijn de kleinste niet-omhulde DNA-virussen. Ze zijn zeer goed bestand tegen omgevingsinvloeden en kunnen enkele maanden in de buitenwereld overleven. Ze kunnen indirect via schoenen en kleding worden overgedragen en infecteren dus ook dieren die alleen binnen worden gehouden.

Coronavirussen zijn niet-omhulde RNA-virussen. Ze zijn niet erg soortspecifiek. Het hondencoronavirus (CCV) is dus nauw verwant aan het kattencoronavirus (FCoV) en ook besmettelijk voor katten. CCV kan enteritis veroorzaken bij katten, maar geen feliene infectieuze peritonitis (FIP).

WAT IS FIV EN FELV?

Wij sturen u graag gratis aantrekkelijke posters en flyers van onze producten voor uw praktijk. Stuur ons gewoon hier een kort bericht met het woord "poster" en we nemen onmiddellijk contact met je op.

PARTNERSCHAPPEN

Product: Fassisi FeLFIV

Het Feline Leukemie Virus (FeLV) en Feline Immunodeficiency Virus (FIV), ook bekend als kattenaids, zijn veelvoorkomende virusziekten bij katten, die het immuunsysteem beschadigen of vernietigen. Zowel het Feline Immunodeficiency Virus (FIV) als het Feline Leukemie Virus (FeLV) behoren tot de klasse van retrovirussen, terwijl FeLV tot de subfamilie van Oncornaviren en FIV tot de subfamilie van lentivirussen.

ZIEKTEVERLOOP EN SYMPTOMEN VAN EEN GIARDIA-INFECTIE

Product: Fassisi GiarDia

De incubatietijd is >10 dagen. Giardia-infecties zijn vaak klinisch niet zichtbaar bij dieren. De klinische symptomen zijn afhankelijk van de voorbeschadiging van de darm en de immuunstatus van het dier. Ook slechte woonomstandigheden en een koolhydraatrijk dieet dragen bij aan de infectie. De Giardia-infectie vertegenwoordigt dus een factorziekte. Het treft meestal jonge dieren en manifesteert zich in acute, maar vaker in chronische, catarre, intermitterende diarree.